Svar till "Kapten" (Haddock?)

Vi receivade (ja, receivade, m har tillbringat ett år i staterna) en kommentar från "Kapten" om Hellre en avokado i trosan än en trosa i avokadon:
"Det här med kollektivister, hur har Vipkollektivet egentligen resonerat bakom namnet? 

'Vip' syftar ju till något stekigt, att man drar in en massa stålar och är den som folk ser upp till (åtminstone önskar dra in stålar och önskar vara någon att se upp till, medan man egentligen beter sig som ett jävla stänke), medan 'kollektiv' syftar till något mer socialistiskt, att hänga-utanför-tingshuset-och-gnälla-på-de-världsomspännande-företagens-inflytande-och-röka-holk, att gå med palestinasjal på stan och krama varje kebabrullare man möter samt försöka starta en lokal AFA-gren. 

Eller ska detta vara en politisk smältdegel där alla, oavsett man heter Swedenmark eller af Bysell, ska kunna trivas? Kan någon förklara?"

Vipkollektivet genom m och F svarar:
När kollektivet grundades, var tanken att samla några utvalda personer, d v s VIP (Very Important Persons), några av de lite vassare knivarna i lådan, för att tala i bildspråk. (OBS! Se tidigare inlägg för att se vilka kriterier som ska uppfyllas av kollektivister, t ex egen brandbil)
Med kollektiv syftas på en samling personer, som gör något tillsammans. Och där har vi ett Vipkollektiv! 

Brandbil

Kapten Haddock
Livet är underbart när underlivet är bart!
/m und F

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0